Lammburgare med chévreröra
Lammburgare med chévreöra
Recept: Martin Örnroth
Ingredienser (4 pers)
400 g lammfärs
2 msk färsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 zuccini
olivolja
Chévreröra
100 g fransk getost, chévre
1 dl lätt creme fraiche
1 krm svartpeppar
Till servering
4 skivor rostbröd
Körsbärstomater
Oliver
Ruccolasallad
Gör så här:
Arbeta ihop färs, basilika, vitlök, ägg, salt och peppar så att det blir smidig och forma till 4 burgare.
Mosa osten och blanda med lättcremefraiche och peppar
Skiva zuccinin, pensla med olivolja och grilla dem. Salta.
Pensla burgarna med olivolja och grilla dem ca 3 min på varje sida.
Servera på grillat rostbröd, toppa med zuccini och chévreröra. Garnera med körsbärstomater, oliver och ruccolasallad.