Lax i folie med chili och citron med grillade grönsaker
Lax i folie med chili och citron med grillade grönsaker
Recept: Martin Örnroth
Ingredienser (4 pers.)
4 portionsbitar laxfilet á150 gram
salt
citronpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk olivolja till folieformarna
1 spansk pepparfrukt
strimlat skal av 1 citron
1 dl timjan
3 msk citronsaft
Grönsakerna:
1 knippe grön sparris (250 gram)
5 små färska knipplökar
1 zuccini
3 msk olivolja
Flingsalt
Gör så här:
Grind in fisken med salt, citronpeppar och vitlök. Lägg i oljade folieformar. Fördela urkärnad och finhackad pepparfrukt, citronskal och örter över fisken. Häll på citronsaften.
Vik ihop och lägg paketen på grillen. Låt puttra i ca 10 min eller tills laxen är klar. Har du en stektermometer är det lagom att plocka av fisken när den når 48-50 grader.
Bryt av nedre delen av sparrisen och dela den nedre delen på längden så blir den snabbare klar. Skala och dela lökarna. Tvätta zuccinin och hyvla den i långa skivor med en osthyvel. Pensla grönsakerna med olja och grilla dem ca 2 min, salta.
Ta av från grillen och servera med laxen.