Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Timjansmarinerad fläskfilé med grillade grönsaker och hemlagad aioli

När Gone Camping beger sig till Östergötland lagar Martin Örnroth timjansmarinerad fläskfilé med grillade grönsaker och en härlig hemgjord aioli. I detta avsnittet får vi hänga med på kryssning längs Göta Kanal och paddla i St Annas Skärgård.

Timjansmarinerad fläskfilé med grillade grönsaker och hemlagad aioli
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser (4 pers.)
1 fläskfilé 700 gr
2,5 msk soja
2,5 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk timjan
smör och olja
1 rödlök
2 röda paprikor
2 zucchini
olivolja
timjan
salt
svartpeppar
balsamvinäger

Gör så här:
Putsa fläskfilén och dela den i två delar. Blanda ihop soja, olivolja, pressad vitlök och timjan. Lägg köttet i plastpåse för marinering i 1-2 tim i rumstemperatur.

Slå på ugnen/grillen så att den håller 200 grader.

Skiva grönsakerna och lägg ut på ugnsplåt, tillsätt i salt, peppar, timjan och avsluta med att ringla över olivolja. Rosta grönsakerna i ca 30 min.

När du skickat in grönsakerna i ugnen är det dags att ta upp fläskfilén ur marinaden, torka av och lägg sedan på grillen i ca 20 min eller tills att kärntemperaturen är 68 grader. Svep in den i folie och låt den vila tills grönsakerna är klara. Skär därefter upp köttet i centimetertjocka skivor

Droppa gärna över lite balsamvinäger på grönsakerna när du serverar.

Aioli
6 vitlöksklyftor
2 äggulor
2 dl jungfrulig olivolja
2 krm salt
2 krm pressad citron

Gör så här:
När kött och grönsaker är i ugnen är det dags för aiolin. Skala vitlökarna och mosa dem i en mortel. Blanda ner äggulorna och rör om till en slät massa. Strila försiktigt ner oljan, hela tiden under omrörning.  Ta bara i så mycket att du ser att oljan blandas med resten. Smaksätt med salt och citron.

Annonser
Tipsa en vän