Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Pannkakor med jordgubbar och banan

Den klassiska pannkakan kan varieras i det oändliga. Här får den en ny twist med rivet apelsinskal, steka bananer och jordgubbar i första delen av Gone Camping. I detta avsnittet har Martin Örnroth rest till Värmland för att paddla kanot och fiska gädda.
Se programmet här

Ingredienser (8-10 pannkakor)
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk strösocker
1 tsk bakpulver
1 st ägg
2 dl mjölk
Apelsinskal, finrivet från en apelsin
50 g smält smör.
1 msk smör till stekningen
1 st banan
2 dl jordgubbar

Gör så här:

Vispa ner vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en skål. Blanda därefter ner ägget, mjölken och det rivna apelsinskalet. Rör till sist ner det smälta smöret.

Ställ smeten åt sidan och skär bananen och jordgubbarna i tunna skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och ha i en liten klick smör. Fräs frukten i smöret i cirka 1 minut och vänd därefter ner dem i smeten. Blanda runt ordentligt och se till att fördela frukten när smeten klickas ut i pannan.

Häll i en knapp deciliter smet i pannan för varje pannkaka och stek på medelvärme i cirka 2 minuter tills små bubblor bildas på ytan. Vänd pannkakorna och stek klar cirka 1 minut på den andra sidan.

Servera med florsocker och garnera med färsk frukt och sirap.

Annonser
Tipsa en vän