Pannkakor med jordgubbar och banan
Ingredienser (8-10 pannkakor)
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk strösocker
1 tsk bakpulver
1 st ägg
2 dl mjölk
Apelsinskal, finrivet från en apelsin
50 g smält smör.
1 msk smör till stekningen
1 st banan
2 dl jordgubbar
Gör så här:
Vispa ner vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en skål. Blanda därefter ner ägget, mjölken och det rivna apelsinskalet. Rör till sist ner det smälta smöret.
Ställ smeten åt sidan och skär bananen och jordgubbarna i tunna skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och ha i en liten klick smör. Fräs frukten i smöret i cirka 1 minut och vänd därefter ner dem i smeten. Blanda runt ordentligt och se till att fördela frukten när smeten klickas ut i pannan.
Häll i en knapp deciliter smet i pannan för varje pannkaka och stek på medelvärme i cirka 2 minuter tills små bubblor bildas på ytan. Vänd pannkakorna och stek klar cirka 1 minut på den andra sidan.
Servera med florsocker och garnera med färsk frukt och sirap.