Grillad fläskfilé glaserad i rabarberchutney
Grillad fläskfilé glaserad i rabarberchutney
Recept: Martin Örnroth
Ingredienser (5-6 pers)
800 g fläskfilé
2 tsk salt
1 msk grillkrydda
1 krm svartpeppar
1 krm chilipeppar
1 msk olivolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Rabarberchutney
1 Granatäpple
1 tsk Gurkmeja
Ris
Gör så här:
Skala och skär gul lök och vitlök i klyftor. Blanda med olja och samtliga kryddor till en marinad. Rensa fläskfilèn från hinnor och dela i fina bitar. Lägg i marinaden och blanda väl. Låt dra minst 2 timmar, men helst över natten.
Koka ris enligt anvisningar och tillsätt gurkmeja i vattnet innan uppkok.
Trä på grillspett och grilla, cirka 10 – 15 minuter. Värm upp rabarber-chutneyn och pensla över köttspetten, och låt dem sedan ligga på grillen ytterligare några minuter.
Lägg upp spett och ris på tallrik. Dela ett granatäpple, ta ut kärnorna och strö över dem på det färdiga riset.