Toast Skagen
Recept: Martin Örnroth
Ingredienser för 2 personer:
2 dl räkor utan skal, helst handskalade
2 msk hackad rödlök
3 msk majonnäs
3 msk crème fraiche
2 msk hackad dill
3 vita brödskivor
1 msk smör
2 citronklyftor
2 dillkvistar
Salt och nymalen vitpeppar
2 tsk löjrom eller annan rom (valfritt)
Gör så här:
Grovhacka räkorna men spara några hela till garnering. Lägg i en skål. Blanda räkorna med majonnäs och crème fraiche. Skala och hacka rödlök, tillsätt. Hacka dill fint och tillsätt den. Smaka av räkröran med salt och vitpeppar.
Skär upp två skivor bröd och skär bort kanterna. Stek bröden på båda sidorna sida i smör. Dela det tredje i två trianglar. Lägg upp på tallrik. Skeda upp räkröran på de smörstekta bröden. Garnera med några hela räkor, en brödtriangel var, dillkvist och citronklyftor. Dekorera ev. med löjrom.