Burgare med Pulled Chicken och coleslaw
Burgare med Pulled Chicken och coleslaw
Recept: Martin Örnroth
Ingredienser för 8 burgare
8 hamburgerbröd
1 1/2 dl chilisås av ketchup-typ
1 sats coleslaw
Pulled chicken
900 g kycklinglår med ben
salt, peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 kvistar persilja
2 msk flytande honung
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl hönsbuljong
Gör så här:
Den här rätten kan du antingen laga i en ungssäker form i ugnen eller i en Omnia-panna som du ställer ovanpå en av gaslågorna.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg den i önskad gryta. Tillsätt skalad lök, vitlöks¬klyftor och örter. Ringla över honungen, vinet och buljongen.
Lägg på lock och sätt grytan i nedre delen av ugnen (alt sätt Omnia-grytan på spisen) cirka 1 1/2 timme eller kycklingen är helt mör.
Låt svalna något innan du tar upp kycklingen. Dela kycklingköttet i bitar med hjälp av två gafflar.
Dela och grilla hamburgerbrödet. Servera pulled chicken mellan bröden tillsammans med chilisås och coleslaw.
Coleslaw
500 gram vitkål eller spetskål (rödkål går också utmärkt)
1-2 morötter (valfritt)
1 tumme färsk ingefära eller något krm torkad (valfritt)
1 dl majonnäs eller turkisk yoghurt
2 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker
1 tsk salt och några varv med pepparkvarnen
Gör så här:
Strimla eller riv kål och morötter fint.
Skala ingefäran och hacka den fint (eller riv den fint på rivjärn).
Blanda alla ingredienser i en bunke. Arbete ihop allt med handen och låt några minuter så att kålen mjuknar. Hit kan du förbereda och förvara i kylen. Coleslawen blir bara godare om den får stå över natten. Har du bråttom kan du knåda den strimlade kålen med endast salt och socker några minuter för hand i en bunke så mjuknar den fortare och coleslawen kan serveras med en gång.