Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Vildmarkspasta

Pasta med grillad lövbiff och champinjoner serverade tillsammans med körsbärstomater. I detta avsnitt beger sig Martin Örnroth till Dalarna och Trysil för att cykla längs Sveriges kanske bästa fjällstigar. Sedan åker han över gränsen till Norge för att prova canyoning utanför Trysil.
Se programmet här

Vildmarkspasta
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser (4 pers)
500 g lövbiff
500 g Farfalle-pasta
150 g champinjoner
1 rödlök
1 ask körsbärstomater
1 ask Cantadou ost med vitlök och örter
salt och peppar
 
Gör så här:
Skär upp lövbiffen i centimetertjocka skivor, salta och peppra. Strimla rödlöken grovt och dela champinjonerna. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Tillsätt pastan och koka enligt anvisningarna. Grilla champinjonerna med olivolja och en nypa salt. Efter 4-5 minuter tillsätter du rödlöken. Stek 2-3 minuter och ta av grönsakerna.

Grilla därefter lövbiffen hastigt på hög värme, dela gärna upp i två omgångar om det är svår att få plats. Den ska inte stekas längre än 60 sek.

När pastan är klar, häll av nästan allt vattnet men behåll en deciliter som du ställer åt sidan. Klicka genast i Cantadou-osten medan pastan är varm. Tillsätt köttet och grönsakerna. Rör om och tillsätt lite varmt pasta vatten och det behövs för att göra konsistensen smidigare. Garnera med delade körsbärstomater.

Annonser
Tipsa en vän