Renskavsgryta med kantareller och lingon
Renskavsgryta med kantareller och lingon
Recept: Martin Örnroth
Ingredienser för 4 portioner:
1 gul lök
2 paket fryst renskav à 240 g
200 g färska champinjoner/kantareller
2 dl mellangrädde
5 dl vatten + 3 msk viltfond
2 msk messmör
1 tsk timjan
2 msk rårörda lingon
2 msk smör
salt och peppar
2 msk maizena + vatten
Potatis
Gör så här:
Skala och hacka löken. Bryn den med köttet och 1 msk smör i en stor stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg över blandningen i en kastrull och håll den varm.
Stek kantarellerna gyllenbruna i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Tillsätt svampen till kastrullen med köttet.
Häll i grädde, vatten, fond, messmör och timjan i stekpannan. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
Blanda i lingon. Red av med maizena utblandat i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis.