Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Kycklingtortilla med Tuttulbröd

Kycklingfilé smakar extra gott grillad. Tillsammans med lök, paprika och broccoli gör Martin Örnroth snabba kycklingtortillas med Tuttul bröd i del 3/10 av programserien Gone Camping. Vi får även följa med och skorkla bland gäddor och vandrar med förre Valsaloppsgeneralen Rolf Hammar bland annat när Gone Camping i detta avsnitt reser till Dalarna.
Se programmet här


Kycklingtortilla med Tuttulbröd (4 pers)
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser:
600 g kycklingfilé
Tuttul – mjukt tunnbröd från Dalarna
3 avocado
1 msk chunky salsasås, mediumstark
1 msk crème fraiche
1 rödlök
1/2 gul lök
1 röd paprika
1 broccoli
1 msk Oystersauce
Olivolja
Citronsaft
Koriander
Salt
Peppar
Vitlök

Gör så här:
Börja med guacamolen. Dela och kärna ur avokadon. Snitta fruktköttet med kniv till kuber innan du gröper ur dem så blir det lättare att mosa. Finhacka en gul lök och lägg i. Tillsätt crème fraiche, salsasås, några droppar citronsaft och en nypa salt.

Koka upp en kastrull med saltat vatten, skär upp broccolin i mindre buketter och lägg i för att koka i 4 minuter.

Skär rödlöken i tjocka strimlor och lägg åt sidan. Skölj och kärna ur paprikan innan du skär den i strimlor. Skvätt över en matsked olivolja över grönsakerna.

Skär upp kycklingen i centimeter tjocka strimlor, salta, peppra och skvätt över en matsked olivolja, innan du lägger dem på grillen. Dela upp kycklingen i två omgångar för effektivare tillagning. I slutet av varje grillning tillsätter du en pressad vitlöksklyfta. Rör om så att allt kött får smak, lägg upp i en skål och håll varmt.

Lägg på paprikan på grillen och låt den få färg under 3-4 minuter innan du lägger på rödlöken. Stek tillsammans i några minuter. Innan du tar upp dem tillsätter du broccolin och häller på en matsked oystersås. Rör om, lägg upp i en skål och garnera med koriander.

Värm tuttulbrödet i mikro eller på grillen, fyll med kyckling, grönsaker, guacamole och servera.

Annonser
Tipsa en vän