Laxburgare med avokado
Laxburgare med avokado
Ingredienser:
1 ägg
3–4 msk ströbröd
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 msk dill (fryst eller färsk)
ca 500 g laxfilé
rapsolja till stekning
40 g gröna blad (t ex spenat)
2 tomater
1 avokado
1 rödlök
4 hamburgerbröd
Aioli
Så här gör du:
Förbered alla tillbehör. Skär tomat, avokado och rödlök i skivor. Stek ev den skurna sidan på bröden lätt.
Blanda ägg, ströbröd, salt, peppar och dill i en bunke. Skär laxen i små bitar och rör ned. Mosa laxen med en gaffel och låt svälla 20 min.
Forma fyra burgare av fiskfärsen. Stek gyllene i varm panna, ca 3 minuter på vardera sida. Lägg gärna på bröden någon minut så att de får lite färg.
Ta upp, lägg i burgaren och toppa med de goda tillbehören och aioli.