Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK

Vinnarna i 2013 års fototävling

2013 års fototävling hade temat "Vilken är din favoritplats i Sverige?".

1:a pris

Vinnarbilden i årets fototävling är tagen av Eva-Lotta Ahlén från Göteborg.

Vinnarbilden 2013
Juryns motivering:
”Sveriges mest somriga sida under solens sista minuter på en plats som vibrerar av värme och kärlek till en plats. Det naturliga ljuset kommer till sin rätta, kompositionen är fin, en riktigt bra bild helt enkelt.”

”En underbar stämningsbild. Där allt ifrån färgerna i bilden från soluppgången till bildens fantastiska djup med träden långt borta i horisonten är helt perfekt. En bild man gärna dröjer sig kvar vid. Jättevacker!”


 

2:a pris

Fotograf och vinnare är Fredrik Westerlund från Umeå.

Andra pris 2013
Juryns motivering:
”Här är det levande motivet som får juryn att baxna i vördnad. Fotografens sinnesnärvaro att fånga den lilla sjöjungfruns bakåtkastande rörelse får nästan bilden att vibrera av vatteneffekten.”

”Perfektion! Motivet är inte helt ovanligt men kompositionen och den perfekt avvägda rörelsen som ger upphov till den felfria kvällssolsupplysta symmetriska båge är helt unik. Skärpan, tajmingen och tonen i bilden är helt underbara. Snyggt jobbat!”


 

3:e pris

Fotograf och vinnare är Ann-Britt Kvist från Solf i Finland.

Tredjepris vinnare 2013
Juryns motivering:
”En uppenbarligen unik plats där både ruset och lugnet verkar råda. Ett mer levande motiv får man leta efter! Fin komposition med de röda färgerna i skön kontrast mot den karga strandens stenar.”

”En kul, lekfull och annorlunda bild. Det finns säkert tusentals av bilder av denna sjö i kvällssolen (midnattssolen?), men få där förgrundsmotivet står på händer i klarröda vantar, mössa och stövlar. En härlig och pigg bild.”


 

Hederspristagare

Följande fem bilder fick hederspris i fototävlingen 2013, de presenteras utan inbördes ordning. 

Hedersprisvinnare 2013
Fotograf: Iskander Roetemeijer från Järna.Hedersprisvinnare 2013
Fotograf: Helena Södeliden från Varberg.Hedersprisvinnare 2013
Fotograf: Michael Mathier från Huddinge.Hedersprisvinnare 2013
Fotograf: Bodil Siggelin från Stockholm.Hedersprisvinnare 2013
Fotograf: Camilla Lindgren från Horndal. 

Annonser
Tipsa en vän