Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK

Vinnarna i 2009 års fototävling

2009 års fototävling gick ut på att fotografera kring temat "Mitt bästa fiskeminne".

1:a plats "Lugnet före stormen"

Fotograf: Jonas Elofsson, Trångsund.


Fotografens beskrivning:
"Massivt oväder på väg in. Mete vid Kalixälven 2009."

Juryns motivering:
”En stämningsfull bild som fångat lugnet före stormen. Ljuset är fantastiskt. Pojken som oberört står kvar trots ovädret som drar in över sjön väcker betraktarens nyfikenhet och intresse.”

”En perfekt bild av en typiskt svensk sommardag. Det är inte alltid solen skiner som den ska, ibland är det bara ett par strålar som kikar fram bakom mörka moln. En okonstlad men ändå intressant komposition gör denna bild till en riktig vinnare.”

”En vacker och intressant bild. Samtidigt kan man inte låta bli att känna en oro för den lille fiskaren med det stora fiskespöet. Vart ska han ta vägen när ovädret sätter igång?”

”Den här bilden är sommar för mig, barn med shorts och t-shirt, nyckfullt sommarväder och fiske i ung ålder. Viktigt att i tidig ålder få våra barn att via fiske eller annan uteaktivitet få ett förhållande till naturen. Barn med intresse för fiske och natur är viktiga för vår framtid.”


 

2:a plats "Rofylld vinterdag"

Fotograf: Ann-Kristin Antman, Vuollerim.


Fotografens beskrivning:
"Alla fiskestunder tillsammans med min pappa, både sommar och iskalla vårdagar. Pappa dog 2006 men jag har många bilder och många roliga minnen."

Juryns motivering:
”Detta är en härlig vinterbild. Ljuset och färgerna är rogivande och ger en varm atmosfär. Det finns en intensitet i mannen och kvinnans blick som är svårtydd. Bilden väcker funderingar och engagerar genom att den är gåtfull och annorlunda.”

”Tålamodet är en fiskares bästa vän. Trots situationens allvar kunde juryn inte låta bli att småle litegrann. Vad håller mannen på bilden just på att säga?  Hur länge har de väntat på napp? Andraplatsen går till en väldigt vacker bild full av charm.”

”En härlig och mysig bild av en riktig kall vinterdag på isen med förväntan om fångst.”

 


 

3:e plats

Fotograf: Carina Karlsson, Burseryd.Fotografens beskrivning:

"Hannes, 6 år, älskar att åka ut med båten och fiska. Här har han fångat sin första fisk alldeles själv. Lillasyster Linn, 3 år, vill med skräckblandad förtjusning känna på fisken."

 


 

4:e plats

Fotograf: Thomas Zuellich, Oslo.


Fotografens beskrivning:
"Flugfiske is Jämtland."


 

5:e plats

Fotograf: Fredrik Ottosson, Stockholm.


Fotografens beskrivning:
"Bilden är tagen en augustinatt vid Dabbsjön, Dorotea kommun."


 

6:e plats

Fotograf: Ulrika Halldin, Göteborg.


Fotografens beskrivning:
"En uppochnervänd bild som visar en sommardag med spöt på bryggan. Kallar den för "fjäderlätt" eftersom det ser ut som fjädrarna flyger istället för flyter."


 

7:e plats

Fotograf: Mikael Wiklund, Falun.


Fotografens beskrivning:
"Mitt barnbarns första försök att få fisk."


 

8:e plats

Fotograf: Jonatan Melin, Alingsås.


Fotografens beskrivning:
"Här är en bild som jag tagit på min treåriga dotter när hon landat sin första fisk på egen hand. Och man ser hur lycklig hon är! Jag minns min egen första fångst när jag ser på denna bild :)."


 

9:e plats

Fotograf: Thomas Carlsson, Idre.


Fotografens beskrivning:
"Ett metspö och en spegelblank Ångermanälv är allt som behövs..."


 

10:plats

Fotograf: Linda Aniansson, Mönsterås.


Fotografens beskrivning:
"Lotus 3½ år var ute och fiskade för första gången med pappa och fick storfångst :) Mycket stolt liten kille. Kan tillägga att pappa fick ingen fisk alls ;)."


Annonser
Tipsa en vän