Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK

Vinnarna i 2011 års fototävling

2011 års fototävling gick ut på att fotografera den bästa årstidsbilden. En vinnare för varje årstid har utsetts och en av bilderna har även utsetts till "Årets bild".


Årets bild samt årets höstbild

En härligt mystisk höstbild tagen av Jane Lindbladh från Hörby.

Årets bild 2011
Juryns motivering:
"Mystisk, vacker och lockande! Fylld av höstens underbara färger. Bilden är nästan overklig, det krävs en extra titt för att se om det verkligen inte är en tavla. Vi dras hjälplöst in i bilden och drömmer oss bort till en annan värld. Den stämningsfulla mystiken gör detta till årets bild."

”Med en bild som i sanning lyckats överträffa den mest utförligt komponerade oljemålning har fotografen fångat naturens färger under ett ögonblick när hösten visar sin allra mest sagolika sida.”


 

Årets vinterbild

Denna frostbitna vinterbild är tagen av Anders Nylén från Undersåker.

Årets vinterbild
Juryns motivering:
”Att lyckas fånga både rimfrosten i ögonfransarna och ett lyckligt barns omisskännliga leende kräver både sinnesnärvaro och hantverk. Det här är ett strålande exempel på båda talanger!”

”Friskt, kallt och härligt! Inte behöver man fota ett vinterlandskap för att förmedla en vinterkänsla. Här lyckas fotografen återge en känsla som verkligen beskriver vilken årstid det är. Man kan riktigt känna kylan och den friska luften, får en att vilja lägga handen på kinden och tillföra lite värme. Helt säkert ser modellen ut över ett fantastiskt vinterlandskap!”


 

Årets vårbild

En underbar ögonblicksbild tagen av Karin Thorell från Överkalix.

Årets vårbild
Juryns motivering:
”Två fågelungars första flygfärd - en av de mest sällsynta ögonblick som är få förunnade att få uppleva och som de flesta naturfotografer endast drömmer om att fånga på bild. Imponerande!”

”Våren för tankarna till nytt liv och glädje. Vad kan väl symbolisera det bättre än två fågelungars vinglande första flygtur? Att fånga detta ögonblick är imponerande. En fantastisk bild som skänker glädje!”


 

Årets sommarbild

Kenneth Johansson från Mölndal har tagit denna färgstarka sommarbild.

Årets sommarbild
Juryns motivering:
”Färg! Lekfullhet! Kreativitet! Sommar! Med dessa ord beskriver man bäst känslan man får när man betraktar denna mycket smakfulla komposition. En vackert sammansatt kaskad av färger speglar ett stort fotointresse och visar upp ett storslaget svenskt fjällandskap.”

”Med både humorn och sommaren i högform fångar fotografen stundens ingivelse på ett rakt igenom fascinerande vis.”


 

Fler härliga årstidsbilder

Det var många fina bilder som skickades in till 2011 års fototävling. Här kommer ett kollage med några av dem.

Bilder från 2011 års fototävling

Fler bilder från 2011 års fototävling

Annonser
Tipsa en vän