Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK

Vinnarna i 2012 års fototävling

2012 års fototävling hade temat "Vad är semester för dig?".

1:a pris

Vinnarbilden i årets fototävling är tagen av Johanna Widoff från Sandviken.

Vinnare av fototävlingen 2012
Juryns motivering:
"Sommar!!! Solhatt, sommarklänning och färska jordgubbar. Man kan riktigt se hur den lilla flickan längtar efter att få äta sin härliga skörd. Matchningen i färger och solstrålarna från sidan hjälper till att förmedla en härlig sommarkänsla och det är den känslan som gör bilden till årets bästa semesterbild."

”Att fånga känslor på bild kräver närvaro, kvickhet och en alldeles speciell känsla för sammanhang. I synnerhet när det är barn som är motivet. Här går det inte att ta miste varken på det lilla barnets lycka eller smaken av jordgubbarna som går rakt igenom bilden. Ett fantastiskt finstämt foto som rör om i hjärtat hos alla som är föräldrar eller bara bär på en evig sommarlängtan. En solklar vinnare av vad semester handlar om på riktigt.”


 

2:a pris

Fotograf och vinnare är Ole Yssing från Nyborg i Danmark.

Andrapristagaren 2012
Juryns motivering:
”Det alldeles oslagbart vackra med att semestra i Sverige är inte alltid det lättaste att fånga om man vill frångå schablonbilderna av svensk sommar. Sådant ska belönas. Det här ögonblicket andas så mycket stillhet, skönhet och äventyr som bara går att få i allemansrättens rike. Ett extra plus för bildkompositionen med det stora och lilla perspektivet och såklart fotografens ansträngning för att få riktig höjd på bilden. Bokstavligt talat.”

”Underbar bild som visar aktivitet på Klarälven en stilla sommardag. Bilden visar frihet, äventyr och stillhet på en och samma gång. Motivet är tacksamt, kompositionen genomtänkt och skärpan klockren. En snygg och inbjudande bild.”


 

3:e pris

Fotograf och vinnare är Anders Alvarsson från Kristianstad.

Tredjepristagaren i 2012 års fototävling.
Juryns motivering:
”En fantastisk ögonblicksbild som har fångat solens stålar i de hundratals blänkande vattendropparna som omger barnet. Solens värme återspeglas även i den blonda kalufsen och ger bilden en extra dimension.
Denna somriga bild förmedlar barnets badglädje på ett härligt sätt och semesterkänslan är på topp.”

”Sommarkvällens sista dopp, ett bakåtkastat huvud där kvällssolens strålar blixtrar i det blonda håret och lyckoskrattet som nästan går att höra. Semesterns bästa stund fångat med stil, närvaro och mycket kärlek. Både framför och bakom kameran.”


 

Hederspristagare

Följande fem bilder fick hederspris i fototävlingen 2012, de presenteras utan inbördes ordning. 

Hederspris
Fotograf: Ebba Spjuth från Bor.Hederspris
Fotograf: Hanna Westergren från Lyckeby.Hederspris
Fotograf: Madeleine Sparlund från Lidköping.Hederspris
Fotograf: Marie Orbilt från Romelanda.Hederspris
Fotograf: Maria Johansson från Motala. 

 

 

Annonser
Tipsa en vän