Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Campa i Strömstad - Västkustens äldsta badort

Strömstad är en verklig pärla på den svenska västkusten. Staden som fick sina stadsrättigheter 1676 av Karl XI brukar kallas Sveriges västligaste utpost.

Foto: Lagunen Camping & Stugor

I Strömstad möts historia och modernt kustliv bland gränder och bryggor. Besök turistinformationen tid torget för att samla på dig tips på vart du bör ta dig för att se och få reda på det du intresserar dig av om Strömstads historia.

Kosteröarna

Besök Koster – Sveriges västligaste bebodda plats, dessutom en av de mest solsäkra. En båt ut till Kosteröarna kan man bland annat ta från Lagunen, Daftö eller från Strömstads centrum. Ute på Koster kan man hyra cykel, äta god mat, besöka Naturum och deras klappakvarium eller bada på en av många idylliska badplatser.

Gå Bohusledens sista etapp

Bohusleden sträcker sig från Lindome till Strömstad och etapperna inom Strömstad kommun ligger lättåtomligt. Leden slingrar sig fram på stigar, mindre vägar, i skogar och ibland genom idylliska gårdar. Leden bjuder även på vyer över landskapet, en tur upp på Bohusläns högsta berg Björnerödspiggen vid Krokstrand bjuder på vacker utsikt över Idefjorden och omgivande landskapet.

Strömstad

Naturreservatet Nötholmen

Tre kilometer markerade naturstigar i skog och strandnära miljö. Behöver du svalka dig finns här chans till bad både från klippor och strand. Här finns också rastplats med möjlighet att grilla.

Alaska

Under slutet av 1920-talet skapade guldgräverskan Hilma Svedahl denna kulturträdgård, på Nord-Långö inspirerad av sina år i Amerika. Under sommarna går det båtturer hit från norra hamnen i Strömstad. Ön är idag ett naturreservat och ett populärt sommarnöje.

Shopping i Strömstad

Småstadsshopping i centrum eller besök Nordby shoppingcentrum där du bland annat hittar ett godiseldorado med en av världens största godisbutiker

Hällristningarna vid Masselberg

Hällristningarna vid gården Massleberg är omkring 3000 år gamla. De innehåller 160 figurer. Precis intill vägen finns en femtusen år gammal grav, en så kallad gånggrift från stenåldern.

Daftöland

Nöjesparken Daftöland med attraktioner, spel och pirater skulle egentligen öppnat den 21 maj men kunde inte öppna på grund av de rådande restriktionerna. På Daftö jobbar man för att kunna öppna så snart restriktionerna förändras. Håll koll på daftoland.se för mer information. 

Båtluffa i Bohuslän

Från Strömstad går det turer till Koster, Ursholmen och flera andra fina platser. Mer om turerna kan man läsa på Västsverige.com

Campingplatser i Strömstad

Sortera:
Kartvy
Annonser