Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Sankt Anna skärgård

Bo i husvagn, husbil, tält eller stuga på campingplats mitt i Sankt Anna skärgård och njut av allt skärgården har att erbjuda.

Fotograf: Linda Beasley, Studio PIQTURA

 

Sankt Anna skärgård i Östergötland är känd för sina många naturreservat och tusentals öar. Det är en skärgård som bjuder på stora kontraster. Här är de inre delarna av skärgården lummiga och gröna medans de yttre delarna av skärgården är ett myller av kobbar och skär.

Paddla kajak i Sankt Anna skärgård

Vid Skärgårdsbyn i Mon ligger Kajakparadiset med möjlighet att hyra både dubbel och singelkajak. Här ordnas även kurser och turer och för barnen finns här också kajakskola.

Skärgårdsmuseet på Tyrislöt Camping

Museet skildrar skärgårdsbornas levnadsvillkor tillbaka i tiden och informerar om dagens möjligheter att leva och verka i skärgården.

Stegeborgs Slottsruin

Full av riddarromantik ligger denna slottsruin på en liten ö i Slötbaken nära inloppet till Göta Kanal. Under medeltiden var detta en av Sveriges viktigatste fästen och kungligt slott fram till 1600-talet. Borgen är omgiven av en vacker park med örtagård.

Sankt Anna skärgård och Stegeborg
Sankt Anna skärgård, fotograf Annica Björklund, Studio PIQTURA. Stegeborg, fotograf: Monica Stangell Löfvall

Sälsafari och båttur i Östgötaskärgården

Under sommaren ordnas sälsafari ett par dagar i veckan. Resan utgår från Tyrislöt alt. Fyrudden och målet är sälskyddsområdet Sandsänkan. Området ligger på gränsen mellan Sankt Anna och Gryts skärgård och här har en sälkoloni återetablerat sig sedan något decennuim. Läs mer på Sälsafari.se

Båtluffa med skärgårdslinjen

En härlig dagsutflykt kan man göra med Skärgårdlinjen. Från Tyrislöt, Fyrudden och Arkösund kan man under sommaren ta sig ut till Kopparholmarna, Gräsmarö och Ämtö med slutmål Harstena. Kopparholmarna bjuder på fina vandringsleder och bad från flata klippor och strand. På Gräsmarö kan man njuta av lummiga ekhagar och fina klippbad och på Harstena kan man känna historiens vingslag i den väl bevarade skärgårdsmiljön. Läs mer på Skargardslinjen.com

Campingplatser i Sankt Anna skärgård

Sortera:
Kartvy
Annonser