Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

EN PÅTÅR I BERSÅN

I Sverige tar vi fika på största allvar. Och under sommaren är suget som störst. Här är en guide till några av landets många mysiga sommarfik.

LYCKANS STENUGNSBAGERI BOHUSLÄN

Brödhantverk av finaste märke. Missa inte ett av landets bästa och trevligaste bagerier, beläget utanför Hunnebostrand. Här är bröd inte bara bröd – utan ett vackert hantverk. Slå dig ner i den lilla kaféavdelningen. Välj bland matbröd, småkakor eller mumsiga vaniljbullar. Ekologiskt, närodlat och givetvis bakat i stenugn.

I Hunnebostrand ligger även Ramsvik Stugby & Camping

 

BUDHAS KAFFEROSTERI LAPPLAND

Passion för kaffe. Mysigt kafé och kaerosteri mitt i Lycksele. Här står bönan i centrum. Kaet som serveras är nämligen något utöver det vanliga – fair trade, nyrostat och av bästa märke. Bakom disken står ägaren Budha Sutedja som under åren har förfinat sitt kaehantverk. Utsågs häromåret till Årets Kaffebar av Whiteguide.

Boende i Lycksele hittar man på Ansia Resort

Cafetips

CAFÉ FRÖSÖTORNET JÄMTLAND

Fjällutsikt och gott eko-kaffe. En annorlunda kaféupplevelse i ett Utsiktstorn på Frösöns högsta punkt. Utsikten över Östersund, Frösön och Storsjön är otrolig – och fikat likaså. Här erbjuds hembakat bröd och ekologiskt kae. Extra plus för bra utbud av alternativt fika – för dig som exempelvis e.erfrågar veganskt och glutenfritt.

I närheten ligger Östersunds Camping

ELINS BAKGÅRD VÄRMLAND

Genuint och mumsigt i Arvika. Välkomna in på Elins bakgård. Slå dig ner i bersån.
Här bjuds det på fika i en charmig och traditionell miljö – med kakelugn, farmorstapeter och spröjsade fönster. Bonus för att det finns både vegetariska
och veganska alternativ på lunchmenyn.

Här ligger också Arvika Swecamp Ingestrand

KAFÉ NYFIKET DALARNA

Mysig fika i 1700-tals miljö. En riktig pärla i unik miljö strax utanför Rättvik. Här tillagas och bakas allt från grunden av råvaror av högsta kvalitet. Men det är kanske främst för omgivningarna folk vallfärdar hit. Kafé Nyfiket ligger i Gammelgården som uppfördes på 1700-talet. Bakom verksamheten står ett gäng eldsjälar i kulturföreningen KAOS (kultur, ansvar och skaparglöd).

I Rättvik hittar man Rättviks Camping och Siljansbadets Camping

FLICKORNA LUNDGREN PÅ SKÄRET SKÅNE

Hög mysfaktor med kaffe i kopparkittel. En sommarklassiker som fortfarande (grundades av sju systrar redan år 1938) håller hög klass. Pittoreskt beläget i den gamla fiskarbyn Skäret. Här kan du avnjuta underbar jordgubbssa. och hembakat kaffebröd – eller varför inte en fantastisk lunchmacka med räkor från havet utanför. Paxa en plats i deras ljuvliga trädgård.

I Höganäs ligger också Lerbergets Camping

Campingplatser nära caféerna

Sortera:
Kartvy
Annonser