Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Ett glassigt hantverk

Ingen sommar utan glass. Vi guidar till gårdar och kaféer där glassen är en iskall passion. Tillverkad med naturliga råvaror och en stor skopa kärlek.

Glassbonden, Västerbotten - En upplevelse för alla sinnen

Slå dig ner på verandan vid Vindelälven utanför Umeå och låt sinnena njuta. På det lilla gårdsmejeriet i Västra Selet tillverkar bondeparet gräddglass på mjölk från fjällkor som betar intill älven. Missa inte den något vågade smakkombinationen päron och syrlig västerbottenost.
Boende i Vännäs hittar man på Vännäs Bad & Camping »

Glassbaren, Jämtland - En riktig vinnare

I det lindgröna huset i Bräcke tillverkas äkta itali- ensk gelato på över 100 olika recept. Den vackra gelaton är en smaksensation (så pass att den har vunnit guld i glass-SM). Slå dig ner i den hemtrevliga miljön och börja dagen med deras glassfrukost – en skål mjukglass som toppas med granola.
Två mil härifrån med naturskönt läge vid en sjö hittar du boende på Camp Viking »

Selma G, Västmanland - Dagsfärsk glass med anor från 1923

I en äppelträdgård med utsikt över Norasjön kan du njuta av pinfärsk glass på nygräddade våfflor. Smakerna är krämigt klassiska. Så har det alltid varit sedan sommaren 1923, då grundaren Selma stod med sitt glasstånd på torget. Än idag är glassen något utöver det vanliga.
Tre mil härifrån ligger med fint läge vid långgrunt bad ligger Caravan Club Gusselby Annorlunda »

Glasscaféer i Sverige
Bild till vänster, Glassbonden utanför Umeå. Bild höger ovan är från Selma G i Nora och till höger nederst är från Köld i Malmö.

Gelato & Biscuits, Öland - Glassigt och havsnära

Byxelkrok hittar du denna pärla. Blicka ut över havet och njut av en äkta italiensk gelato. Det goda kaffet rostar dem själva och deras milkshakes får du bara inte missa.
På Öland hittar du många fina campingplatser, närmast här ligger Neptuni Camping »

Gula Paviljongen, Västergötland - Charmigt i 1950-talsstil

Vid ån i hjärtat av Hjo hittar du ett ekologiskt glasskafé. Här är golvet schackrutigt och musiken tidsenlig. Ta en skuggplats i den fina trädgården och beställ en kula inspirerad av den italienska glasstraditionen. Tips: den solgula saffransglassen.
Knappt två mil härifrån utmed Vättern ligger Breviks Camping »

World of Riccardo, Halland - Smak av Italien

På vackra Möllegård tillverkas glassen efter italien- ska familjerecept. Råvarorna är noga utvalda. Närodlade hallon, nötter från Italien och vanilj från Madagaskar. Slå dig ner i den avkopplande trädgården och testa den goda stracciatella- och chokladglasstårtan.
Boende på campingplats i Halmstad hittar man på First Camp Hagön-Halmstad »

Köld, Skåne - Spännande smaker utöver det vanliga

Mitt i Malmö tillverkas glass i smaker du inte trodde fanns. På hyllan står gurkmeja, lakritsrot och hibiskusblomma. Hälften av alla smaker är växt-baserade och passar den veganska glassälskaren. Chokladbollsglassen gjord på kokospuré, belgisk choklad och kaffe bara smälter i munnen.
15 km från Malmö med skönt läge vid havet ligger Lomma Camping & Resort »

Campingplatser nära dessa iskalla tips

Sortera:
Kartvy
Annonser