Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Hallå där...

Pernilla Åslund som är anläggningsansvarig på Nordic Lapland Frevisören Konferens & Resort.

Snart startar vintersäsongen på allvar hos er, hur är känslan?
- Jättebra. Sedan vi öppnade anläggningen för vinterturism har mycket hänt. Inte minst har vi satsat stort på våra stugor och spännande aktiviteter. Våra helt nybyggda stugor håller mycket hög standard. Här bor du på 40 kvadratmeter alldeles vid stranden med egen bastu och stora panoramaglaspartier mot norr så du kan njuta norrskenet från din egen stuga.

Vad kan man göra hos er på vintern?
- Vår anläggning ligger vid Bottenviken så vi erbjuder många härliga aktiviteter med havsanknytning. Det är populärt med isfiske och isbad men det mest spektakulära är nog ändå en tur med isbrytaren Polar Explorer. Under tre timmar har du möjlighet att uppleva de enorma krafter som krävs för att ta sig fram. Efter en timma pausar man och alla får chans att ge sig ut på isen. Dessutom kan man ta sig ett dopp i det fria vattnet bakom fartyget i en överlevnadsdräkt. Det är mycket uppskattat och något som nästan alla provar.

Vilka är det som kommer till er?
- Under vintern har vi många asiatiska besökare. För dem är det oerhört exotiskt med tystnaden, naturen, snön och inte minst norrskenet. Vi erbjuder utflykter med hundspann och skoter där man kan pausa för lunch som tillagas över öppen eld och njuta av naturen. Nästan alla är helt betagna och flera har sagt att det var deras livs bästa upplevelse. Sånt är ju jätteroligt att få höra.

Hur tar man sig på bästa sätt till er?
- Med egen bil men vi kan även ombesörja transfer från Luleå flygplats som är en timme bort eller Kemi och Rovaniemis flygplatser som ligger drygt två timmar bort.

Det ryktas också om att tomten bor i närheten?
- Ja, precis. Det sägs ju att han bor i finska Rovaniemi och dit är det bara två timmar i bil. Men tomten kommer i år också att flytta in i en egen liten stuga på Frevisören. Där tar han emot både stora och små besökare.

Text: Magnus Körner, foto: Nordic Lapland Frevisören Konferens & Resort
På bilden ovan: David Palmbo, Pernilla Åslund och Sebastian Jonsson.

Norrsken på Nordic Lappland Frevisören Konferens & Resort

Nordic Lapland Frevisören Konferens & Resort
Var: Två mil sydost om Kalix, sex mil från finska gränsen.
Hur bor man: På vintern i 25 fullutrustade stugor.
Service: Restaurang med rättigheter. Frukost-, lunch- och middagsservering.
Läs mer om Nordic Lapland Frevisören Konferens & Resort här »

 


Kent-Olof och Annicka på Stenåsa Stugor & Camping

... Kent-Olof Nord som tillsammans med sin fru Annicka driver Stenåsa Stugor & Camping på sydöstra Öland.

Hur är känslan inför sommaren?
-
Den är mycket bra. Vi har redan nu märkt en ökad efterfrågan på att komma hit. Så det känns jätteroligt

Varför bor man på Stenåsa?

- Innan vi tog över campingplatsen så var vi själva gäster här under 10 år. Och bara man svänger ner från stora vägen och kör de två kilometerna ner mot havet och campingplatsen känner man hur axlarna sjunker någon decimeter. Här finns ett lugn och en fantastisk omgivande natur.

Ja, ni sålde allt ni ägde i Växjö och flyttade hit för att kunna leva ett annat liv?

- Ja, vi gick all in på detta. Campingplatsen har funnits här sedan 1958 och vi lärde känna den förre ägaren ganska väl under våra somrar här. Jag jobbade på campingplatsen under förra säsongen vilket resulterade i att vi till slut tog över.

Ni satsar inte så mycket på aktiviteter på själva campingplatsen?

- Nej, vi vill bevara den känsla vi själva blev så tagna av. Lugnet. Här finns inga stadsljus om nätterna utan bara en klar stjärnhimmel. Den omgivande naturen är skyddad genom Natura 2000 och våra gäster vandrar gärna på strandängar och alvarsmarkerna här runtomkring. Där hittar du en vacker blomsterprakt med vilt växande orkidéer och ett extraordinärt fågelliv.

Vilka är det som kommer till Stenåsa?

- Familjer med barn upp till 7-8 år trivs bra här. Vi har inget lekland men väl en liten lekplats och stranden här är långgrund och barnvänlig. Vi har också många tyska, danska och holländska gäster. Det är roligt när någon utländsk gäst hittat hit mer av en slump och efter en natt kommer och säger att de nog vill stanna en extra. Många blir, precis som vi också blev, förälskade i platsen.

Text: Magnus Körner, foto: Stenåsa Stugor & Camping

stranden vid Stenåsa Stugor & Camping på ÖlandStenåsa Stugor & Camping
Var:
Ligger på sydöstra Öland
Antal platser:
12 stugor, 80 elplatser och 20 utan. I elplatserna ingår 16 ställplatser för husbilar utanför själva campingplatsen.
Extra service:
Det finns en välsorterad butik samt ett café och restaurang med rättigheter som är öppet under högsäsong. Läs mer om Stenåsa Stugor & Camping här »

 


Camping 45

 
… Frank Feuker som tillsammans med Dorothee Gebhardth driver Camping 45 strax norr om Torsby i Värmland.

Ni satsar mycket på utomhusaktiviteter och en stark miljöprofil. Varför?
- Det har flera skäl, bland annat är jag utbildad miljögeolog och har jobbat med miljöfrågor tidigare. Sedan tyckte vi redan 2003 att det var bra att nischa oss inom miljöområdet eftersom vi såg den här trenden rätt tidigt. En liten familjeanläggning i dagens turistsverige har det svårt att överleva om man inte hittar rätt målgrupp och satsar helhjärtat på den. Det är också viktig för oss rent personligen att lämna så små 'miljöfotspår' efter oss som möjligt. Det är vi skyldiga kommande generationer.
 

 


Ja, ni siktar till och med på att bli klimatnegativa, alltså ta upp mer utsläpp än vad ni avger, hur löser man det?
- Först och främst gäller det att inventera dagens koldioxidutsläpp i hela företaget samt att hitta verktyg som kan mäta och beräkna utsläppet på pålitligt sätt. Sedan beräknar vi koldioxidupptaget av vår egen skog och jämför utsläpp och upptag med varandra. Det är viktig att ta med alla företagsområden där koldioxid produceras; el, kemikalier, sophantering, tjänsteresor och så vidare.

Upplever ni att er vilja till att arbeta för en bättre miljö delas av era gäster?
- Ja. Det framkommer i personliga samtal med våra gäster. Många kommer hit av en slump första gången och blir sedan till återkommande gäster. En del av våra gästrecensioner har blivit väldig positiva med hänsyn till det personliga bemötandet och vårt miljöarbete.

Det är till och med så att ni ger 10 procents rabatt till gäster som reser till fots, på cykel eller med kollektivtrafik?
- Ja, just kollektivt kommer inte så många men antalet cyklande gäster har blivit fler och de uppskattar rabatten.

Ni ligger intill Hovfjällets naturreservat, vilka aktiviteter erbjuder ni era gäster?
- De flesta gäster väljer att ta sig ut i naturen på egen hand. Vi ger de tips och hjälper dem att hitta 'pärlorna'. Några gäster önskar en guidning, mest de som behöver en lokal fiskeguide. Annars erbjuder vi uthyrning av båtar och cyklar, mest för att få gästerna stanna längre här i området.

Och skärmflygning?
– Ja, till påsk ser det ut som om vi får ett skärmflygningsläger hit. Jag började själv flyga skärm 2012, och eftersom jag också är naturguide har jag guidat skärmflygare till bra ställen som Branäs och Tossebergsklätten. Och nu försöker vi ordna ett läger.

Text: Magnus Körner, foto: Fredrik Karlsson

Camping 45
Camping 45
Vid foten av Hovfjället Naturreservat i Värmland ligger Camping 45 intill väg E45. En lugn campingplats med öppet året runt. På campingplatsen hittar du pool, bastu, båt- och cykeluthyrning.
Läs mer om Camping 45 här »

 


Vimmerby Camping
...Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd, nya ägare till Vimmerby Camping från och med säsongen 2019!


Berätta, vilka är ni?

H: Jag är född och uppvuxen i Vimmerby, men har också bott och jobbat i Sälen, Thailand och Göteborg i olika serviceyrken. Jag driver fyra bolag, bland annat en bowlinghall och hoppborgsuthyrning. Nu ska jag bara fokusera på campingplatsen och låta andra sköta de andra verksamheterna.
E: Jag är uppvuxen i Malevik, två mil söder om Göteborg och har jobbat med inköp av kläder och i butik. Har också drivit en outletbutik.

Hur hittade ni Vimmerby Camping?
E: Vi brukar semestra i Vimmerby varje år eftersom Hampus har sin släkt här. Vi gillar orten så mycket att vi började leta efter en sommarstuga här. Då såg vi att denna pärla var till salu. Hampus har jobbat här och känner ägaren Lars-Göran Johansson sedan länge. Så vi köpte ingen sommarstuga utan en campingplats!

Vad tänker ni om anläggningen?
H: Den är stor! Men vi kommer till ett dukat bord. Lasse har gjort en fantastisk resa med campingen. Vår viktigaste uppgift är att driva den likadant. Förvalta men också utveckla.

Vad har ni med er i bagaget som kan komma till användning som campingföretagare?
H: Vi älskar att jobba! Vi är kreativa och hoppas att vi kommer att vara bra både på att anamma trender och att utveckla nya. Och så älskar vi att samarbeta med allt och alla.
E: Vi har båda med oss ett servicetänk. Men vi har mycket att lära. Det är ett stort steg att ge sig in i en ny bransch.

Vad betyder det att Lasse är stannar kvar i verksamheten denna säsong?
E: Det betyder allt. Han har drivit den i 19 år, vet var varje skruv sitter, vilken frukost som de återkommande gästerna vill ha och så vidare.
H: Att ha med honom som mentor, vän och kollega betyder hur mycket som helst. Han har byggt upp den från en liten campingplats till det den är nu.

Vad ser ni för utvecklingsmöjligheter?
H: Vi har en miljard idéer. Vi vill ta oss med erfarenheter från våra tidigare verksamheter, kanske inte en bowlinghall just, men varför inte hoppborg? Det kan vara kul med fler aktiviteter, så att gästerna gärna stannar en extra dag.
Bettan har stor kunskap inom kläder så det blir kanske en liten butik.
Vi ska fortsätta samarbeta med det lokala näringslivet i Vimmerby, och utveckla nya samarbeten. Vi tycker, precis som Lasse att det är viktigt att att hela orten blomstrar.
E: Vi gjorde en marknadsundersökning och frågade vad folk tycker är viktigt när de kommer till en campingplats. Vi fick över 400 svar och många bra synpunkter! Det blev vi jätteglada för. Vi kommer att publicera resultaten på vår Facebook-sida.

Kan gästerna förvänta sig några nyheter redan till denna säsong?
E: Det blir ganska lite ändringar första året. Nu ska vi lära oss så mycket som möjligt först.
H: Vi kommer inte att sitta helt stilla i båten, men inte att starta motorn eller lägga om kursen heller.

Text: Petra Hansson, foto: Daniel Nestor.

Sjön Nossen vid Vimmerby Camping

Vimmerby Camping

Vimmerby Camping, Nossenbaden ligger bara 5 minuters bilfärd från Astrid Lindgrens Värld i Småland. Här bor du vid den vackra sjön Nossen med badstrand, lekplats, båtuthyrning och bangolf bland annat.
Läs mer om Vimmerby Camping här »


Frank Feuker och Dorothee Gebhardth, Camping 45

 

Hallå där…

… Frank Feuker som tillsammans med Dorothee Gebhardth driver Camping 45 strax norr om Torsby i Värmland. Ni satsar mycket på utomhusaktiviteter och en stark miljöprofil. Varför?

- Det har flera skäl, bland annat är jag utbildad miljögeolog och har jobbat med miljöfrågor tidigare. Sedan tyckte vi redan 2003 att det var bra att nischa oss inom miljöområdet eftersom vi såg den här trenden rätt tidigt. En liten familjeanläggning i dagens turistsverige har det svårt att överleva om man inte hittar rätt målgrupp och satsar helhjärtat på den. Det är också viktig för oss rent personligen att lämna så små 'miljöfotspår' efter oss som möjligt. Det är vi skyldiga kommande generationer.

Ja, ni siktar till och med på att bli klimatnegativa, alltså ta upp mer utsläpp än vad ni avger, hur löser man det?
- Först och främst gäller det att inventera dagens koldioxidutsläpp i hela företaget samt att hitta verktyg som kan mäta och beräkna utsläppet på pålitligt sätt. Sedan beräknar vi koldioxidupptaget av vår egen skog och jämför utsläpp och upptag med varandra. Det är viktig att ta med alla företagsområden där koldioxid produceras; el, kemikalier, sophantering, tjänsteresor och så vidare.

Upplever ni att er vilja till att arbeta för en bättre miljö delas av era gäster?
- Ja. Det framkommer i personliga samtal med våra gäster. Många kommer hit av en slump första gången och blir sedan till återkommande gäster. En del av våra gästrecensioner har blivit väldig positiva med hänsyn till det personliga bemötandet och vårt miljöarbete.

Det är till och med så att ni ger 10 procents rabatt till gäster som reser till fots, på cykel eller med kollektivtrafik?
- Ja, just kollektivt kommer inte så många men antalet cyklande gäster har blivit fler och de uppskattar rabatten.

Ni ligger intill Hovfjällets naturreservat, vilka aktiviteter erbjuder ni era gäster?
- De flesta gäster väljer att ta sig ut i naturen på egen hand. Vi ger de tips och hjälper dem att hitta 'pärlorna'. Några gäster önskar en guidning, mest de som behöver en lokal fiskeguide. Annars erbjuder vi uthyrning av båtar och cyklar, mest för att få gästerna stanna längre här i området.

Och skärmflygning?
– Ja, till påsk ser det ut som om vi får ett skärmflygningsläger hit. Jag började själv flyga skärm 2012, och eftersom jag också är naturguide har jag guidat skärmflygare till bra ställen som Branäs och Tossebergsklätten. Och nu försöker vi ordna ett läger.

Foto: Fredrik Karlsson

LÄS MER OM CAMPING 45

Sök på karta
 Central Northern South East South East Southern Upper Northern West Northern Central Eastern Central
Sponsrade länkar
Annons
Gästservice

Kontakta oss om du behöver hjälp med din bokning på Camping.se eller ditt Camping Key Europe. Använd vårt kontaktformulär eller ring 0771-117 117 så hjälper vi dig.

Besök oss på Facebook
Annonser
Tipsa en vän