Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Hallå där...

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd, nya ägare till Vimmerby Camping från och med säsongen 2019!

Berätta, vilka är ni?
H: Jag är född och uppvuxen i Vimmerby, men har också bott och jobbat i Sälen, Thailand och Göteborg i olika serviceyrken. Jag driver fyra bolag, bland annat en bowlinghall och hoppborgsuthyrning. Nu ska jag bara fokusera på campingplatsen och låta andra sköta de andra verksamheterna.
E: Jag är uppvuxen i Malevik, två mil söder om Göteborg och har jobbat med inköp av kläder och i butik. Har också drivit en outletbutik.

Hur hittade ni Vimmerby Camping?
E: Vi brukar semestra i Vimmerby varje år eftersom Hampus har sin släkt här. Vi gillar orten så mycket att vi började leta efter en sommarstuga här. Då såg vi att denna pärla var till salu. Hampus har jobbat här och känner ägaren Lars-Göran Johansson sedan länge. Så vi köpte ingen sommarstuga utan en campingplats!

Vad tänker ni om anläggningen?
H: Den är stor! Men vi kommer till ett dukat bord. Lasse har gjort en fantastisk resa med campingen. Vår viktigaste uppgift är att driva den likadant. Förvalta men också utveckla.

Vad har ni med er i bagaget som kan komma till användning som campingföretagare?
H: Vi älskar att jobba! Vi är kreativa och hoppas att vi kommer att vara bra både på att anamma trender och att utveckla nya. Och så älskar vi att samarbeta med allt och alla.
E: Vi har båda med oss ett servicetänk. Men vi har mycket att lära. Det är ett stort steg att ge sig in i en ny bransch.

Vad betyder det att Lasse är stannar kvar i verksamheten denna säsong?
E: Det betyder allt. Han har drivit den i 19 år, vet var varje skruv sitter, vilken frukost som de återkommande gästerna vill ha och så vidare.
H: Att ha med honom som mentor, vän och kollega betyder hur mycket som helst. Han har byggt upp den från en liten campingplats till det den är nu.

Vad ser ni för utvecklingsmöjligheter?
H: Vi har en miljard idéer. Vi vill ta oss med erfarenheter från våra tidigare verksamheter, kanske inte en bowlinghall just, men varför inte hoppborg? Det kan vara kul med fler aktiviteter, så att gästerna gärna stannar en extra dag.
Bettan har stor kunskap inom kläder så det blir kanske en liten butik.
Vi ska fortsätta samarbeta med det lokala näringslivet i Vimmerby, och utveckla nya samarbeten. Vi tycker, precis som Lasse att det är viktigt att att hela orten blomstrar.
E: Vi gjorde en marknadsundersökning och frågade vad folk tycker är viktigt när de kommer till en campingplats. Vi fick över 400 svar och många bra synpunkter! Det blev vi jätteglada för. Vi kommer att publicera resultaten på vår Facebook-sida.

Kan gästerna förvänta sig några nyheter redan till denna säsong?
E: Det blir ganska lite ändringar första året. Nu ska vi lära oss så mycket som möjligt först.
H: Vi kommer inte att sitta helt stilla i båten, men inte att starta motorn eller lägga om kursen heller.

Text: Petra Hansson, foto: Daniel Nestor.

Sjön Nossen vid Vimmerby Camping

Vimmerby Camping

Vimmerby Camping, Nossenbaden ligger bara 5 minuters bilfärd från Astrid Lindgrens Värld i Småland. Här bor du vid den vackra sjön Nossen med badstrand, lekplats, båtuthyrning och bangolf bland annat.
Läs mer om Vimmerby Camping här »


Boka nu

Boka nu

Klicka här
Sök på karta
 Central Northern South East South East Southern Upper Northern West Northern Central Eastern Central
Sponsrade länkar
Annons
Gästservice

Kontakta oss om du behöver hjälp med din bokning på Camping.se eller ditt Camping Key Europe. Använd vårt kontaktformulär eller ring 0771-117 117 så hjälper vi dig.

Besök oss på Facebook
Annonser
Tipsa en vän