Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Foto: Liseberg
Erbjudande Från

Weekend i Göteborg

Tar ni er till Göteborg med hela familjen finns ett givet besöksmål – för tre miljoner besökare varje år kan väl inte ha fel? – Liseberg. Klyschan ”blir som barn på nytt” infrias snabbt här och timmarna flyger iväg.

Det är också en utmärkt plats att lämpa av de som inte är så shoppingintresserade för att få lite egentid. Göteborgs innerstad är relativt kompakt så du tar dig snabbt från Liseberg, ner via AVENYN till shoppingstråken som sträcker sig från Kungstorget och Saluhallen mitt i city bort till korsande MAGASINSGATAN. Här hittar du små butiker, designaffärer och modebutiker utanför kedjorna. Tar du dig lite längre västerut väntar haga, en mysig kulturmärkt del av stan med kullerstensgator, landshövdingehus, många kaféer, hantverksbutiker, secondhand, antikaffärer och annan spännande shopping. Innan du åter ansluter till de andra på Liseberg kan du passa på att ta hissen upp till Heaven 23 I Gothia Towers och njuta deras klassiska räkmacka samtidigt som du blickar ut över staden.

Om Lisebergbesöket fyller en dag kan ni ägna nästa åt Universeum – ett helt hus proppfullt av naturvetenskap och teknik, med allt från hajar och regnskog till spännande experiment. En tur i turistbåten Paddan är ett fint sätt att se staden på. Båten går via den gamla Vallgraven ut i hamnen och tillbaka. Se bara till att ducka då ni passerar under den låga bron – som i sann Göteborgsanda fått namnet Osthyveln. Vill du ta dig längre ut i skärgården tar du spårvagnen till Saltholmen. Härifrån fortsätter du på samma biljett med skärgårdstrafiken ut bland öarna i kustbandet.

Mer om Göteborg

Fika här: I stadsdelen Haga har familjer fikat i årtionden. Här ligger två pärlor – Café Husaren och Café Hebbe Lelle – som båda två påstår att de serverar
världens största kanelbullar. De är så stora att en räcker till hela familjen.

Annonser
Tipsa en vän