Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Malmö mat och kultur

För den som är intresserad av mat och vill njuta av det skånska kulturutbudet är Malmö väl värt ett besök. Skåne har länge gått i bräschen för lokalt och närproducerat och de senaste åren har restaurangutbudet fullkomligt exploderat i Malmö.
Foto: Apelöga

Den som vill uppleva trenden, eller dricka goda naturviner bör styra kosan mot David Halls torg, där restauranger som Bar, Atmosfär och Moccasin frestar både gommen och hjärnan. Den som föredrar klassiska stjärnkrogar utsedda av Guide Michelin kan glädja sig över att tre restauranger i Malmö fått utmärkelsen. Ambiance à Vindåkra, Bloom in the Park och Vollmers jublade alla över sina stjärnor och fortsätter att bjuda på smakupplevelser utöver det vanliga. Om man vill upptäcka lite egna ställen och inte bara gå efter Guide Michelin finns en del dolda pärlor i kvarteren kring Folkets Park. Med nordiska råvaror hämtar Jörgen Llyod på Lyrans matbar inspiration av det mångkulturella Malmö och Kiez vinbar vid S:t Knuts torg är ett kärleksbarn mellan Berlin och Skåne. Dagen efter den totala restaurangupplevelsen tillbringas såklart med att gå igenom stadens kulturutbud. På Moderna Museet finns alltid något att se och det ska bli spännande att se hur de följer upp förra årets hyllade Nils Dardel-utställning. Har man barnen med sig bör man också kolla in det nyinvigda Akvariet på Malmöhus Slott. Du hittar fler tips på www.malmotown.com.

Mer om Malmö

Tre fikapauser:
Slottsträdgårdens Kafé är en grön oas mitt i stan som drivs av tv-kocken Tareq Taylor. Sitt i härlig parkmljö eller vid regn i växthuset.

På Bar Italia tillverkar man glassen själv och bjuder dessutom från uteserveringen en av Malmös bästa utsikter över Öresundsbron och i fjärran Köpenhamn.

Kaffebaren på Möllan serverar kaffe av hög kvalitet – populärt stopp i Möllevångens kulturkvarter.

Annonser
Tipsa en vän