Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Pite Havsbad, foto: Isabella Björkman
Erbjudande Från

Sol och bad i Piteå

Om man känner för en sol och bad-resa kanske inte Piteå är det första ortnamnet som dyker upp i huvudet. Vilket är fullt naturligt då Piteå ligger 85 mil norr om Stockholm och bara 14 mil söder om polcirkeln.

Men faktum är att Piteå står för hälften av all sommarturism i Norrbotten. Första besöksmålet att bocka av är Pite Havsbad, en fem kilometer lång sandstrand som på sommaren är mycket välbesökt. På ”Nordens riviera” badar du i Bottenvikens bräckta vatten och har en makalös utsikt över skärgården. Här finns även ett officiellt nakenbad – om du så vill.

Under sommaren går flera turbåtar ut i Pite Skärgård. Och här finns mycket att uppleva bland de 500 olika öarna. Idylliska Stenskär är ett gammalt fiskeläge dit människor i århundraden åkt för att fiska strömming, sik, öring och lax. Idag är ön ett naturreservat med en handfull fritidshus. Här finns en härlig sandstrand, mystiska stenlabyrinter att fundera över och ett besök här är en ”nära havet” upplevelse av rang. Är det så att ni istället kommer till Piteå på vintern så finns möjlighet att åka med isbrytaren ARCTIC EXPLORER. Det är en mäktig syn att se hur den tar sig fram genom isen. Passa också på att och ta ett dopp i en isvak.

Mer om Piteå

Mer om Piteå: Missa i jössenamn inte att prova Pitepalt – stadens ”nationalrätt”. I Öjebyn utanför Piteå finns dessutom världens kanske enda
”paltzeria” – med fullständiga rättigheter.

Annonser
Tipsa en vän