Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Vilda barnäventyr på Gustavsvik och Tekniska kvarnen i Örebro

Örebro en populär weekendstad för kanske framförallt barnfamiljer. Det är ett överkomligt avstånd att köra från Sveriges två största städer, även när bilen är full med förväntansfulla barn. Och varför är barnen så förväntansfulla? Jo, Gustavsvik.
Foto: Mattias Björk

Äventyrsbadet som av många betraktas som Sveriges bästa. Med temat ”Lost City” kan de små (och stora) äventyrarna kasta sig ut för fem stora vattenrutschbanor som flertalet är över 100 meter långa. Sedan finns vågmaskiner och klätterväggar, allt i en suggestiv djungelmiljö. Räkna med skrynkliga fingrar – här hänger ni lätt en heldag. Dag två, om ni är mätta på badandet, finns ett lekland att besöka som skryter med att vara Europas största. Lek- och buslandet består av 7 000 kvadratmeter med klätterställningar, rutschbanor, bollhav, studsmattor och hoppborgar. Bland mycket annat. Blir det för stojigt finns också lugnare men lika spännande platser att besöka. Tekniska kvarnen är ett tekniskt museum där hela familjen får experimentera med naturlagarna. Stå inne i en såpbubbla, bygg en bro eller kolla hur mycket du måste trampa på en cykel för att en radio ska funka. Missa inte heller en av Sveriges längsta modelljärnvägar – 120 meter. Vill ni hellre lära er mer om vatten så ska ni besöka det välkända vattentornet Svampen. 58 meter högt och med nio miljoner liter vatten i hatten. Här uppe finns, förutom fin utsikt över staden, även en experimentavdelning. Besök www.barnensorebro.se för mer inspiration och öppettider.

Örebro län

Mer om Örebro

Annonser
Tipsa en vän