Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Stockholm ur fågelperspektiv

Att vår vackra huvudstad har ett utmärkt tunnelbanesystem känner nog de flesta till. Effektivt ur transportsynpunkt men inte så bra om man vill uppleva staden. Som kompensation för underjordsförflyttningarna kan du ta dig upp i höjden och betrakta staden från ovan. Ett spännande sätt att göra detta på är att hänga med på en takvandring.

Från gamla riksdagshuset går guidade vandringar över Riddarholmens tak. En vidunderlig utsikt över stadens takåsar utlovas. Givetvis är alla vandrare säkert förankrade med sele. Känns detta lite väl vågat finns flera fina utsiktsplatser att besöka med matsäck. Skinnarviksberget i centrala Stockholm har en magnifik utsikt över bland annat Kungsholmen, Gamla stan och Stockholms stadshus. Fjällgatan, som löper längs klippkanten på Södermalm, är också bra. Föredrar du köpemat med utsikt kan du alltid besöka restaurangen i det 155 meter höga Kaknästornet, restaurang Himlen 104 meter upp i Skrapan på Södermalm eller klassiska Gondolen 33 meter upp vid Slussen. Dessa höjder ger onekligen en bra utblick över staden men vill du ha det där riktiga fågelperspektivet måste du högre. Är du inte flygrädd så finns det både helikopter- och luftballongsturer att boka. Fantastiska upplevelser och det är också först då du riktigt inser hur mycket vatten Stockholm faktiskt består av.

Campingplatser i Stockholms län

Mer om Stockholm

Stockholm från vattnet: Hos GoBoat hyr du din egen lilla båt och upplever huvudstaden. Båtarna är enkla att manövrera själv, även om du inte är sjövan. Djurgårdsfärjan, som kör mellan Slussen och Djurgården, är ett tryggare alternativ för den båtovane. De går dessutom året runt. En gyllene medelväg är Ocean Bus. En amfibiebus som efter en sväng på land kör ner i vattnet och fortsätter färden där.

Annonser
Tipsa en vän