Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Utomhusäventyr i Umeå

Umeå, residensstaden i Västerbotten, ligger nära naturen. Detta märks i det stora utbud av aktiviteter för turister som gärna rör på sig och vistas i naturen.

Omgivningarna präglas mycket av vattendragen och närheten till Bottenhavet. Och några av de mest populära aktiviteterna sker också på vatten. Forsränning på Trollforsen ger en kick för de våghalsiga, här finns guidade turer att boka. Lite lugnare kan du få det om du väljer bäversafari. Här glider ni i stillhet fram på Vindelälven och får lära er allt om detta trädfällande djur. Umeå är en cykelstad och att cykla längs Ume älvdal är en enkel och trevligaktivitet. En fin led utgår från centrum och är omkring 30 kilometer. Är du djurälskare kan du lära dig att köra hundspann hos Hedlunda husky eller kanske ta en barbackaritt ut på djupt vatten och simma med en häst på Enhörningens hästgård. Givetvis finns också fina vandringsleder i omgivningarna. Vid havet, längs älvarna, Tavelsjöberget eller stadsnära runt Nydalasjön. På vintern är det skidor som gäller. Den alpina anläggningen i Agnäs har tre liftar och många nedfarter. Här finns allt från puckelpister till långa lätta backar. Åker du hellre slätt finns många fina spår att välja bland i Umeåtrakten – och snö råder det inte brist på. Kort sagt – för den som älskar naturen och frisk luft ger en weekend i Umeå dig allt du behöver. Visitumea.se ger många fler tips inför besöket.

Mer om Umeå

Värmande inomhusaktiviteter:
Bildmuseet beskrivs som Sveriges mest intressanta scener för bild och bildkonst. Ligger vid Umeälvens strand med stadens bästa utsikt. Fri entré.

På Glödheta glashytta ser du glasblåsare i aktion och köper bruks- och konstglas direkt av dem. Hyttan är inrymd i det så kallade Kulturmejeriet i Röbäck.

I Umeå finns också ett världsberömt gitarrmuseum – och musik värmer ju alltid.

Campingplatser i närheten av Umeå
Vännäs Bad & Camping
Nordmaling Rödviken

Annonser
Tipsa en vän