Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Weekend på Öland

Sveriges näst största ö bjuder om sommaren stora famnen till alla badsugna cykelturister. På Öland finns inte mindre än 50 badplatser och en mängd väl skyltade cykel- och vandringsleder.

Den längsta, Ölandsleden, är hela 40 mil lång och slingar sig runt hela den 13 mil långa ön. Du tar dig till fantastiska platser vid sidan av turiststråken på cykeln, platser där du kan ta del av stillheten och tystnaden som finns här.

Men du tar dig också givetvis lika lätt till de stora turiststråken, om du så vill. I Bödabukten på nordöstra sidan av ön ligger den längsta sandstranden, två mil lång. Runt hela Böda sträcker sig en cykelled som passerar flera sevärdheter.

Havet är ständigt närvarande på Öland och vill ni blicka ut över det och ön bjuder Långe Erik på den bästa utsikten. Längst ut på Ölands norra udde står den 32 meter höga fyren och på sommaren går det utmärkt att besöka den. Den enda staden på Öland är Borgholm och under säsong är här full fart. Ta en gärna promenad i folkvimlet på Storgatan, den populära gågatan, och kika i affärer. Tröttnar du kan du trampa vidare mot ett besök på Borgholms Slott en bit söder om staden. Även här kan du njuta av fantastisk utsikt. Tar du dig en trappa upp i slottet så får du en magnifik vy över Slottsalvaret och Kalmarsund.

På tal om slott – Öland kan stoltsera med att vara sommarhem för den svenska kungafamiljen. Kung Carl Gustaf ärvde 1950 Slottet Solliden av sin farfars far, Gustaf V och i dag är det kungafamiljens sommarparadis. Runt slottet finns en mycket vacker Park- och trädgårdsanläggning. Under sommaren är parken öppen och visas för allmänheten.

Är du på ön i september får du inte missa Ölands Skördefest. Här kan du botanisera bland odlarårets olika resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter.

Campingplatser på Öland

Sortera:
Kartvy
Annonser