Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Bo på campingplats nära vandringsleden

Att vandra är ett perfekt sätt att upptäcka Sverige och en härlig aktivitet som går att anpassa för hela familjen. Hos oss hittar du nästan 200 campingplatser med bra lägen för dig som vill vandra längs någon av alla landets fina vandringsleder.

Vandra med barnen

Har man små barn kan en bärsele eller ryggsäck vara ett bra alternativ men när de blir lite större kan man börja testa gå lite kortare turer. Pausa ofta och gärna, en chans för lek och att hinna undersöka naturen lite närmare med kikare eller lupp. Det är också bra att fylla på med energi med jämna mellanrum.

 

Några vandringsleder med boende på campingplats i närheten

 

Söderåsens nationalpark

Här hittar du både kortare och längre vandringsslingor inom parken som passar även för barnvagn. Utgår du från Skäralid finns där picknickbord med eldstad som blickar ut över den vackra Skärdammen. Nära Söderåsens nationalpark ligger  Skäralids Camping o Vandrarhem

 

Höga Kusten

Här är vandringen väldigt kuperad och terrängen ofta ojämn men för den som är beredd på det finns det vandringar i olika längder som passar fint för barn och utsikten är verklingen värd besväret. Campingplatser längs Höga Kusten hittar du här:

Tivedens Nationalpark

Här hittar du vandringsleder i olika längd och svårighetsgrad. Sammanlagt finns över 3,4 mil markerade leder som erbjuder rundvandringar på 0,9–9,5 kilometer i varierande svårighetsgrad. Vid Tivedens Nationalpark ligger Camping Tiveden.

Åsnens Nationalpark

Här finns strövarstigar från 0,3 km - 2.2 km och några av dessa är tillgänglighetsanpassade så man kan ta sig fram med barnvagn eller rullstol. För den som är sugen på en längre vandring finns här också längre turer både hel- eller halvdagsturer. Här ligger också Getnö Gård - Lake Åsnen Resort.

Trollskogen på Öland

Trollskogens Naturreservat på nordöstra Öland är som hämtat ur en sagofilm: knotiga barrträd som knäats och förvridits av Östersjövindar och bildar en grånad skog övervuxen av murgröna. Här hittar man tre färgmarkerade vandringsleder, Knysselnackestigen är en tillgänglighetsanpassad slinga på 1 km. Murgrönestigen är 2,7 km, stigen är tilljämnad för att det ska gå lättare att ta sig fram med barnvagn. Den längsta stigen är Trollskogsstigen som är 4,5 km, här är stigen till största del naturstig med stenar och rötter som underlag. I närheten ligger Neptuni Camping, Böda Sand Beach Resort, Bödagårdens Camping och Böda Hamns Camping.

Campingplatser vid en vandringsled

Sortera:
Kartvy
Annonser